Expositie: “Woord, Kleur en Materie” in ’t Olde Staduus

In deze expositie laat Johan Voorhorst zijn ontwikkeling zien. Hij schildert sinds 1996, is korte tijd lid geweest van de Hasselter Expressieclub, daarna van een schildersclub in Genemuiden o.l.v. Matthijs Souhoka. Helaas is deze bevlogen docent en kunstenaar in 2011 overleden. Hij was het die motiveerde om vrij werk te gaan maken.

Na zijn pensionering aan de Cibap vakschool voor verbeelding in 2015, waar hij o.a. teamleider en docent decoratieve en restauratieve technieken was, is Voorhorst opnieuw les gaan nemen, nu bij beeldend kunstenaar Piet den Hertog uit Grafhorst. Werkte hij voorheen vooral met het paletmes, nu is er de behoefte ook stillevens en landschappen te leren. Aansluiting te zoeken bij het ambachtelijke kunstschilderen maar ook een eigen weg zien te vinden met diverse materialen en in allerlei vormen. Door de lessen bij Den Hertog is het plezier en de in het schilderen weer helemaal terug.

Daarnaast is hij lid geworden van de christelijke kunstenaarsvereniging Korf. Het is fijn binnen Korf feedback te krijgen op eigen werk. Ook komen er met enige regelmaat bekende kunstenaars gastlessen geven of bezoekt men een expositie. Verleden jaar mocht hij meewerken aan het boek “Kleuren zingen, Psalmen verbeeld.”

In de expositie zijn enkele oudere werken te zien, maar vooral werk uit de laatste jaren. De expositie is te zien tot 15 augustus a.s.
’t Olde Staduus is op werkdagen geopend van 8.00 uur tot 17.30 uur en op maandag en vrijdag tot 20.00 uur. De expositie kan ook op zaterdagmorgen bezocht worden tot 12.30 uur. Van harte welkom.