Terug naar het overzicht

Bibliotheek Zwartewaterland

Website: http://www.bibliotheekzwartewaterland.nl/

De Bibliotheek Genemuiden is een vestiging van de Bibliotheek Zwartewaterland. Er zijn naast de Bibliotheek Genemuiden in Zwartewaterland ook nog vestigingen in Hasselt en Zwartsluis, plus een uitleenpost in de Kamperzeedijk. De Bibliotheek Zwartewaterland behoort tot het landelijk netwerk van de Bibliotheek in Nederland. Zo zijn er in Nederland zo’n 800 andere Bibliotheekvestigingen en ruim 200 servicepunten.

Sinds 1 januari 2015 is er een nieuwe Bibliotheekwet van kracht.
De nieuwe Bibliotheekwet schrijft voor dat de Bibliotheek moet voldoen aan vijf functies. Als een Bibliotheek er niet in slaagt om al deze vijf functies te vervullen, dan vindt de overheid dat deze Bibliotheek géén Bibliotheek is en kan deze Bibliotheek worden afgesloten van het netwerk.

De vijf functies waar de Bibliotheek sinds 1 januari 2015 aan moet voldoen zijn:

  1. het ter beschikking stellen van kennis en informatie
  2. het bieden van mogelijkheden voor ontwikkeling en educatie
  3. het bevorderen van het lezen en het laten kennismaken met literatuur
  4. het organiseren van ontmoeting en debat
  5. het laten kennismaken met kunst en cultuur.

 

Ook moet iedere Nederlander sinds 2015 in staat worden gesteld om via het internet e-boeken te kunnen lenen. Voor de Bibliotheek Zwartewaterland zijn deze functies van een enorm belang. Elk lid, elke gebruiker, is uniek op zijn of haar manier. De Bibliotheek Zwartewaterland benadert elke doelgroep, elke inwoner van Zwartewaterland op een unieke manier. Of het nou om het overbruggen van de digitale kloof gaat, het door ontwikkelen van individuen of het enthousiasmeren voor lezen (en regelmatig is sprake van een versmelting van enkele of alle facetten).

De Bibliotheek Genemuiden is te vinden in ’t Olde Staduus, locatie ’t Weesuus, op de begane grond van ’t Olde Staduus. Coördinator is Astrid Faber.

Bereikbaarheid: Telefoonnummer 038-38553710.

Website: www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Email: genemuiden@bibliotheekzwartewaterland.nl.

Facebook: klik hier voor onze Facebookpagina.

Daarnaast is de Bibliotheek Zwartewaterland ook te vinden via Instagram en Pinterest.