Streekproduct in de puurste vorm

Niet verwacht, dat zo snel na de uitbreiding van onze producten met Stroopwafels van Buurman&Buurman, we opnieuw een uitbreiding kunnen aanbieden.

Geke vd Vegte van de boerderij Hoogstamboomgaard “Het Holt” uit Mastenbroek kwam langs met de vraag of we appelsap voor hen wilden verkopen. Uiteraard zijn we daar op in gegaan.

Hun appeloogst wordt verwerkt tot heerlijk appelsap. Eén dag in het jaar, dit jaar was dat op 5 oktober, kwam de Welsumse Sapmobiel langs aan de Nieuwe Wetering in Mastenbroek. De hele dag was het een komen en gaan van fruitboomeigenaren die hun oogst laten persen tot puur appelsap zonder toevoegingen van suiker en conserveringsmiddelen. Puur sap dat door een pasteuriseerproces minimaal 2 jaar houdbaar is. Bij pasteuriseren wordt het sap 4 minuten tot 80 graden Celsius verhit. De 5 ltr pakken zijn door een tapkraantje heel handig in gebruik. En na opening van het pak is het sap nog minimaal 2 maanden houdbaar. Boomgaard ‘Het Holt’ heeft alleen oude appelrassen zoals: Sterappel, Notarisappel, Goudreinet, Groninger Kroon, Gravensteiner Ellison´s Orange, Winter Zijdenhempje, Zoete Kroon en nog diverse andere soorten.

De kleurijke verpakking maakt het tot een verrassend cadeau, leuk om te geven, lekker om te krijgen. Dus voor de winkel in t Olde Staduus een prachtig aanbod in de komende Sinterklaas en Kerstperiode.