Walvisje voor nieuwe leden bibliotheek

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari 2017 wordt in het hele land extra aandacht besteed aan voorlezen. Ook in Zwartewaterland. De campagne richt zich specifiek op ouders van kinderen van nul tot zes jaar. Een belangrijk doel van deze campagne is peuters en hun ouders te laten ervaren dat (voor)lezen leuk is.

Daarom zijn peuterspeelzalen en kinderdagverblijven uitgenodigd om met hun groepen op bezoek te komen in de Bibliotheek voor een Voorleesshow. Diverse groepen hebben hier gehoor aan gegeven en hebben afspraken gemaakt met de teamleiders. Tijdens het bibliotheekbezoek zal er een heel lieve ‘walvis’ in de Bibliotheek zijn en wordt er aandacht besteed aan het prentenboek van het jaar ‘de kleine walvis’.

Peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen konden zich ook aanmelden voor het gebruiken van het vertelkastje en de vertelplaten van ‘de kleine walvis’ of voorleesshows (de decors) van voorgaande jaren. Volgens een rooster gaan de materialen naar de verschillende instellingen.

Cadeautje voor nieuwe leden

Het themaboek tijdens de Nationale Voorleesdagen is dit jaar dus ‘de kleine walvis’ van Benji Davis Dit boek gaat over het jongetje Boy. Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap.

De bibliotheek hoopt met deze campagne de boodschap over te brengen dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen en vooral ook dat voorlezen leuk en gezellig is. In het streven om steeds meer ouders ervan te overtuigen dat voorlezen aan jonge kinderen een leuke en nuttige tijdsbesteding is, werft Bibliotheek Zwartewaterland tijdens deze campagne ook zoveel mogelijk nieuwe aspirant lezertjes als lid van de bibliotheek. Het lidmaatschap is gratis voor kinderen. Wie zijn kind (van 0 tot 6 jaar) tijdens de Nationale Voorleesdagen aanmeldt, krijgt een bijzonder mooi en zacht babygeitje-vingerpopje cadeau (zolang de voorraad strekt!).