Welkom in de nieuw ingerichte winkel

De winkel in ’t Olde Staduus is vernieuwd. Naast een fris uiterlijk zijn er nieuwe koffietafels geplaatst. De vroegere koffietafel is omgedoopt tot ’thematafel’. Die krijgt elke maand een nieuw thema.

Het eerste thema is rondom de korenmolen De Zwaluw, uit Hasselt. Vanaf de tafel zijn zakjes meel voor pannenkoeken of kruidcake te koop. “Die zijn mooi om cadeau te geven”, vindt ‘winkeldame’ Geke Altena. Maar dat geldt voor meer producten in de winkel.

Het assortiment, met een ruim aanbod aan cadeau-artikelen, is grotendeels hetzelfde gebleven. Houten decoraties van steigerplanken, een vogelhuisje, flessen wijn, maar ook een Genemuider vlag of een kaars met het wapen van Genemuiden ontbreken niet. Nieuw zijn bijvoorbeeld de luiertaarten, die in ’t Olde Staduus gemaakt worden door de medewerkers van Philadelphia.

Compleet nieuw is ook het aanzicht van de winkel. Waar de schappen eerst op dezelfde hoogte waren, zit daar nu wat verschil in. “Dat maakt het overzichtelijker”, zegt Carolien Naberman, die ook deel uitmaakt van het winkelteam. Ook is er meer ruimte gecreëerd, door minder voorraad van dezelfde artikelen in de winkel te plaatsen.

De planken van de winkel zijn trouwens niet nieuw. Die komen nog uit de voormalige wereldwinkel, maar gaan nog steeds mee.

Wel nieuw is de aparte inrichting met tijdschriften en routekaarten. Dat is een aparte ’toeristische hoek’ geworden, die direct bij binnenkomst rechts te vinden is, een “shop in een shop”.

Verschillende Genemuidenaren maken gebruik van het winkeltje, voor de aankoop van streekproducten als presentjes.

Daarnaast trekt de winkel veel toeristen aan, mede door het ingevoegde Toerist Informatie Punt (TIP). Ook kunnen ‘bootjesmensen’ een welkomstpakket ophalen in de winkel. De winkel en het Toeristisch Info Punt is dagelijks geopend.